Top10: Ezeket a dalokat hallgasd a tavaszi nagytakarításkor #1

Sziasztok!
Bár az elmúlt pár napban nem ezt mutatja az idő sajnos, de mostmár javában itt van a tavasz. Túl vagyunk a Húsvéton is és már lassan elkezdődik a tavasz utolsó hónapja is. És a tavasz a szép virágokon, és az éledező természeten kívül miről híres még? Úgy van! A takarításról. Ha hozzám hasonlóan nem jutottál még el odáig hogy kitakarítsd a lakást/szobád, akkor olvass tovább, és nézd meg az én bevált zenei listám első felét.
#1
Michael Jackson - Billie Jean

Köztudott szerintem, hogy nagyon szeretem Michael Jackson dalait. Mint a nagyon régieket, mind az újabbakat, így nálam kb az összes dala jöhetne a takarításhoz, ám az összes közül a legjobb talán a Billie Jean. Hiszen ezt mindenki ismeri és valljuk be, lehetetlenség úgy takarítani, hogy közben ne vetnénk be az ikonikussal vált Jackson-mozgásokat. 


#2
Flo Rida - Good Feeling
Evezzünk egy kicsit másabb vizekre zenei stílus terén. Igaz, nagyon sokszor nem tölt el jó érzéssel minket az amikor el kell kezdenünk a már ki tudja hány hónapja összegyűjtött kosz és káosz rendezését, de Flo Rida Good Feeling című dala egy kicsit biztosan feldobja a hangulatunkat. Tudjátok! A tánc teljes mértékben megengedett. 


#3
Pitbull - I Know You Want Me 

Ohh azok a régi szép idők! Emlékeztek rá, amikor még Pitbull nem csinált közös dalokkal mindenkivel? Szinte már feledésbe merült ez a dala. Pont ezért, mivel nem hallgatom kb minden nap, jól esik a takarítások alkalmával hallgatni. Valamint, igen mindig megpróbálom a szöveget is elmondani, de a vége általában egy hatalmas halandzsa lesz. 


#4
Carley Ray Jepsen - Call Me Maybe
Ohh...4-5 évvel ezelőtt mekkora sláger volt ez is. Egyszerűen kötelező takarítás közben hallgatni. Tökéletes mikrofonként szolgál a seprű, és akár a videóklippet is eljátszhatjátok miközben feltakarítjátok a ki tudja mióta ott álló koszt a földről. 


#5
Miley Cyrus - Party In The USA
Oké, a takarítás nem igazán nagy buli, és mégcsak nem is Amerikában vagytok, de attól ez a dal tökéletes lehet ahhoz, hogy feldobja a kedveteket. Ember legyen a talpán az, akinek nem lesz ettől a daltól hihetetlenül jó kedve, és nem kezd el énekelni, táncolni közbe. Jó, lehet hogy egy kicsit több a táncolás, mint maga az igazi munka, de hé! legalább elkezdted! 


#6
Lady Gaga - Just Dance
Csak ismételni tudom magam, lehet hogy kicsit sok a tánc a takarítás közben, de legalább elkezded. Lady Gaga pedig segít neked egy kicsit előrejutni. És a dal címével ellentétben, ne "csak táncolj", takaríts is közben (na jó, legyen meg mondjuk a 70-30% arány) 


#7
Fergie -  A Little Party Never Killed Nobody
Jó, lassan kezdem úgy érezni, hogy ki kell cserélnem a címet, arra hogy :"Milyen zenéket ne hallgass ha takarítani szeretnél", mert ezek a dalok szinte csak elterelni tudják a figyelmünket. De bizonyított tény - legalábbis én azt tapasztaltam- hogy ezek a dalok tényleg segítenek. Egyébként, attól függően mekkora a káosz, kb ennél a pontnál már tényleg majdnem készen van a nagyjával. 


#8
Britney Spears - Oops...I did It Again
Tegyük fel, eltörsz egy poharat, véletlen kiborítod a szemetet. Muszáj felcsendülnie ennek a dalnak. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem ez is egy kötelező dal. 


#9
Maclemore & Ryan Lewis - Can't Hold Us
Végre egy dal, aminek csak a refrénjét lehet énekelni. A rap rész közben legalább mehet a portörlés, így mindennek a végére. 

#10
Red Hot Chili Peppers - Can't Stop
És készen is vagy. A végén pedig olyan jól érezted magad ez alatt a "rövid" takarítás alatt, hogy már abba sem tudod hagyni. Mi a következő? A nappali? A konyha? A fürdő? Talán az egész ház? Na jó, ne túlozzunk, örüljünk annak ami eddig kész van. A többire majd egy későbbi bejegyzés segítségével kerül sor.
Ez lett volna tehát a mai bejegyzés, remélem tetszett nektek, és remélem, hogy ad egy kis motivációt ahhoz, hogy felkeljetek és takarítsatok/rendet rakjatok a szobátokban. 
Nektek mik a eddig legjobban bevált dalaitok a takarításhoz? Megvan a saját kis lejátszási listátok?
Ne feledjétek! Jövőhéten jön a bejegyzés második része! Akkor is nézzetek vissza!


Zenékben gazdag napot!:) 
         XOXO
Szeretnél látni a blogon egy általad írt bejegyzést? Légy vendégíró! A részletekért olvasd el a bejegyzést. 

You Might Also Like

0 megjegyzés