Melyik országnak kiket köszönhetünk #1 IEgyesült KirályságI

Sziasztok!



Arra kellett rájönnöm, hogy nagyon sokan vannak úgy egy-egy előadóval, hogy oké szeretem, meghallgatom a zenéit és kész. Ezen kívül nem sokat tudnak róluk. Főleg úgy, hogy ha az ember angolul hall egy dalt, akkor az már úgy van neki berögzülve, hogy azt bizony amerikai énekestől hallja. Pedig ez nagyon sokszor nem így van. 



A mai bejegyzést pontosan ez inspirálta. És nem, nem bírálok senkit, ami miatt nem tudja egy-egy előadó származását. Hiszen én is ezek közé az emberek közé tartozom néha napján. Szóval ma egy kicsit okosodni fogunk és 5 olyan előadót mutatok be nektek, akiket valószínűleg ismertek.  Bennük annyi közös van, hogy mindannyian az Egyesült Királyság lakosai (voltak). Lássuk is ki ez az öt előadó.



#1
The Beatles
Képtalálat a következőre: „the beatles”

Kezdjük minden idők legnépszerűbb együttesével, a Beatles-sel. Szerintem senkinek nem kell bemutatnom a liverpooli zenekart. Éveken keresztül örvendhettek a népszerűségnek, és most, 2017-ben sok sok évvel az után hogy az együttes nem áll fenn is ismeri szinte mindenki a nevüket. Illetve legalább egy dalt tőlük. A négy tagú együttest 1960-ban alapították, rá 10 évre pedig, 1970-ben oszlott fel. 

Kedvenc dalom:


#2
Ellie Goulding
Képtalálat a következőre: „Ellie Goulding”
Tudom, nagy ugrás. Ellie napaink egyik népszerű brit énekese. Igazán reflektorfénybe csak pár éve, 2012 körül került. Azóta azonban sikereket sikerekre halmoz. Ez idő alatt pedig már hazánkba is ellátogatott, ugyanis pár évvel ezelőtt fellépő volt Magyarország legnagyobb fesztiválján, a Szigeten. És amúgy, szerintem elég jó koncertet nyomott le. 

Kedvenc dalom:

#3
Adele
Képtalálat a következőre: „Adele”
Szintén nem kell senkinek sem bemutatnom Adele Laurie Blue Adkins-t, vagyis Adelet. Évek óta nagyon nagy sikerű előadó. Szerintem ő igazából nem is olyan meglepetés, hiszen nagyon sokan tudják róla hogy brit. Kb 2009-2010 óta van jobban a köztudatban. Ez idő alatt kisebb szünetet tett a zeneiparban, ám mostmár újból teljes erővel megtalálhatóak az új dalai. 


Kedvenc dalom:


#4
Robbie Williams
Képtalálat a következőre: „Robbie Williams”
És akkor itt jön be az én tudatlanságom. Nem mondom azt, hogy óriási Robbie Williams raongó lennék vagy bármi, de azért van egy jó pár zenéje, amit nagyon szívesen meghallgatok bármikor. Ennek a posztnak köszönhetően pedig rájöttem, hogy ő is brit. Nem tudom miért, én egész életemben azt hittem, hogy amerikai. Pedig nem. Egészen az 1990-es évek óta van a köztudatban, ez pedig a mai napig semmit nem változott.

Kedvenc dalom:


#5
Olly Murs
Képtalálat a következőre: „Olly Murs”
Utolsónak pedig ismét itt van nekünk egy énekes. Olly Murs szerintem az előbb felsoroltak közül a legkevésbé ismert. Ennek ellenére született nagyon sok népszerű dala, de szerintem őt kell a legtöbb embernek bemutatni. Adelehoz hasonlóan egy pár éve róla sem hallottunk sokat, inkább visszahúzódott a rivaldafényből, pár hónapja viszont gőzerővel jelenít meg új dalokat. A rajongók legnagyobb örömére. 


Kedvenc dalom:


Ő lett volna tehát az az öt előadó, akit az Egyesült Királyságnak köszönhetünk. Persze nagyon de nagyon sokan vannak még. Ha szeretnétek még ilyen bejegyzést brit előadókkal, akkor a későbbiekben nagyon szívesen csinálok, mert tényleg hihetetlenül élvezem a kutakodást. De más országok is tervben vannak már. Így legalább egy idő után bővíthetjük a zenészi palettánkat, és nem csak brit és amerikai előadókat találhatunk meg rajta, hanem nagyon sok más származásút is. 


Remélem tetszett nektek a mai informatív bejegyzés.


Zenékben gazdag napot!:) 
           XOXO



(Következő bejegyzés: 2017. október 2. )

You Might Also Like

0 megjegyzés