Music Tag

Sziasztok!



Ma egy újdonsággal jövök nektek, ugyanis az egyik Tumblr oldalon találtam egy nagyon jó music tag-et, amit úgy gondoltam megcsinálok a blogon. Így ti is megismerhettek egy kicsit jobban, valamint a 30 kérdésnek hála 30 általam kedvelt dalt ismerhettek meg. 




1:A song you like with a color in the title - Egy dal amit szeretsz, színnel a címében

Taylor Swift - Red
Nem kell nagyon megmagyaráznom miért ez a dal jutott elsőnek eszembe. Ahogy azt már a blogon rengetegszer írtam Taylor Swift a kedvenc énekesnőm, valamint ez a dal egy nagy kedvencem tőle, szóval muszáj volt ezt beraknom. Meg hirtelen most más nem is ugrik be. 

2:A song you like with a number in the title - Egy dal amit szeretsz, számmal a címében

Lukas Graham - 7Years
Ez a dal. Ez a dal. Imádom. A legutóbbi hónap kedvence bejegyzésembe is beraktam. Azóta azonban még jobban imádom. A dal egyszerűségével, és lassúságával engem nagyon el tud varázsolni. Pedig nem szeretem a lassú dalokat, de ez mégis más. 

Taylor Swift - 22
Rögtön 2 dal, de muszáj volt ezt is beraknom. Őszintén megmondom, hogy először a 22 jutott eszembe, de túl soknak tartottam volna kezdetnek 2 Taylor dalt, aztán eszembe jutott a 7 Years is. Így 2 zenét is kaphattok.

3:A song that reminds you of summertime - Egy dal, ami a nyárra emlékeztet

DJ Antoine vs Timati ft Kelanna - Welcome to St tropez
14 éves énem hatalmas nyári slágere. Nem tudom, hogy csak mi szerettük annyira, vagy más is, de nekünk ez volt a nyári himnuszunk. Nyaranta elmaradhatatlan azóta is. Mindig az elsők között van, amit júniusban meghallgatok. 

4:A song that reminds you of someone you would rather forget about - Egy dal, ami olyasvalakire emlékeztet akit legszívesebben elfelejtenél

Lilly Allen - Somewhere Only We Know 
Sokat nem akarok mondani, csak annyit hogy ennek a dalnak története van.

5:A song that needs to be played LOUD - Egy dal amit HANGOSAN kell hallgatnod

Taio Cruz ft FloRida - Hangover
Ismét egy régebbi dal. Komolyan, aki egy kicsit is tud angolul, tudja miről szól. Egy ilyen dalt nem lehet fülhallgatón keresztül hallgatni. Ahogy a Welcome to st tropez a nyár himnusza, ez az, akkor még szülinapi bulinak nevezett, - ma már minden 14 éves házibulinak nevezi - himnuszunk volt. 

Fall Out Boy ft Demi Lovato- Irresistible
 A másik amit ide sorolnék az ez a FOB dal. Nem olyan rég óta hallgatom őket, de eddig ez az egyik kedvenc dalom tőlük és kedvenc dalt csak nagyon hangosan lehet hallgatni. Arról nem beszélve, hogy Demi is csatlakozott hozzájuk. Demi+FOB=Tuti siker

6:A song that makes you want to dance - Egy dal, amitől táncolni támad kedved

Bruno Mars - Treasure
Bruno Mars egy nagy kedvenc. Minden gyors dalától táncolni van kedvem - a lassúaktól pedig sírni - a legnagyobb kedvencem mégis a Treasure. Egyébként nekem a 80as éveket juttatja eszembe a klipp, akkor meg mindenki táncolt szóval nincs mit megmagyarázni. 


7:A song to drive to - Egy dal, amit vezetés közben hallgatsz


 Zara Larsson - Lush Life
Oké, el kell mondanom, hogy elsőnek a Részegen ki visz majd haza című dalocska jutott eszembe. Az okát senki ne kérdezze. A Lush life azonban hónapok óta jó társam a hétvégi utazásokkor. Igaz akkor nem én vezetek. 


Csak poénból

8:A song about drugs or alcohol - Egy dal ami drogokról és alkoholról szól

Tove Lo - Habits
Meg kell mondanom gyűlöltem ezt a dalt. Nem szerettem. Ez volt az első dal, amit Tove Lo-tól hallottam és ott elkönyveltem, hogy nem szeretem az előadót. De miután kedvencem lett a Talking body, kapott egy új esélyt. Nem azt mondom, hogy imádom ezt a dalt, azonban mostmár sokkal jobb helyen van mint a "megismerkedésünkkor".

9:A song that makes you happy - Egy dal, ami boldoggá tesz

Pharell Williams - Happy
Mi más jutott volna eszembe mint a Happy? Hiszen már a címében is benne van minden. Persze, hogy imádom és boldoggá tesz. De kit nem?

10:A song that makes you sad - Egy dal, amitől szomorú leszel 

Wiz Khalifa & Charlie Puth - See you again
Paul Walker az egyik kedvenc színészem volt mindig és az is marad, annak ellenére ami történt. Erről a dalról mindig ő jut eszembe és elszomorodok. Gondolom nem vagyok vele egyedül.

Bruno Mars - Talking to the moon
Már ha a címét meghallom szomorú leszek. Nem tudom mi az oka, de hihetetlenül elszomorodok ettől a daltól. Ez az egyik kedvenc lassú dalom Brunotól.

11:A song that you never get tired of - Egy dal, aminek hallgatásába soha nem fáradsz bele

Hozier - Take me to church
Hihetetlenül nagyon imádom ezt a dalt. A poén, hogy eleinte barátkoznom kellett vele (fogalmam sincs, hogy miért), de mostanra mégis az egyik örök kedvencemmé vált.

Justin Bieber - Love yourself

Nem hagyhatom ki. Egyszerűen muszáj beraknom ezt a dalt. Személyes kedvencem a Purpose albumról. Nincs olyan nap, hogy ne hallgatnám meg legalább négyszer. És ez megy hónapok óta és szerintem még hónapokig ez lesz.

12:A song from your preteen years - Egy dal kiskamasz korodból

Hannah Montana - Best of Both Worlds
Hannah Montana korabeli gyerek voltam és elsőnek természetesen ez jutott eszembe. De itt most felsorolhatnám az összes akkori Disney dalt, hiszen mindet imádtam. Meg voltam őrülve értük.

13:One of your favorite 80’s songs - Az egyik kedvenc 80-as évekbeli dalod

Bon Jovi - It's my life
Az egyetlen Bon Jovi dal amit ismerek. Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy 80as évekbeli, de valahogy akörül lehetett. Mindenesetre nagyon imádom már évek óta. Egyébként ezt is nyugodtan be lehetne sorolni az 5. pont dalai közé.

14:A song that you would love played at your wedding - Egy dal, amit szeretnél , hogy az esküvődön játszanak

Ed Sheeran - Thinking out loud
Igazából szinte az összes Ed Sheeran dalt el tudnék képzelni az esküvőmön, de ezt különösen. Ed egyébként is a kedvenc énekeseim között van szóval az ő egyik dala must have az esküvőmön.

One Republic - Something I Need

One Republic. Nagyon szeretem és ez a kedvenc dalom tőlük. Gyönyörű. Ez lesz a bevonuló dalom a hagyományos helyett.

15:A song that is a cover by another artist - Egy feldolgozás
RollUpHills
One Direction - Infinity
Az eredeti dalt is nagyon imádom, de ennek a fiúnak olyan hangja van, hogy az valami hihetetlen. Imádom a covereket, de toronymagasan az ő feldolgozásai a kedvenceim. 

16:One of your favorite classical songs - Az egyik kedvenc klasszikus dalod
Beethoven - Für Elise
Igazából én nagyon szeretem a klasszikus zenét. Szerintem nagyon sok van, ami kifejezetten jó. Ezek közé tartozik a Für Elise is, amit mindenki ismer a világon.

Beethoven - IX. szimfónia

Egy másik kedvencem a 9.szinfónia, vagyis az Örömóda. Ez is egy eléggé ismert dal. Nem beszélve arról, hogy Európa himnusza.

17:A song that would sing a duet with on karaoke - Egy dal, amit karaoke-znél duettben

Shawn Mendes, Camilla Cabello - I know what you did last summer

Nem elég, hogy imádom a dalt még eleve duettben is van. Tuti hogy ez lenne az első dal amit duetteznék. Bárkivel. Egyébként én imádok karaokezni szóval bármilyen dal jöhetne. 

18:A song from the year that you were born - Egy dal abból az évből, amikor születtél 

  R. Kelly - I believe I can fly
Ez az a dal, amit szintén majdnem mindenki ismer. Mostanában már sokan poénból éneklik, de én őszintén szeretem ezt a zenét. Az meg csak véletlen, hogy pont a születési évemből származik.

19:A song that makes you think about life - Egy dal, ami elgondolkodtat az életről
John Lenon - Imagine

Nincs róla mondanivalóm, csak hallgassátok meg

20:A song that has many meanings to you - Egy dal, aminek számos jelentése van a számodra 
Miley Cyrus & Emily Osment - Wherever I go
Miley és Emily Osment egy nagyon jó közös dala. Először is, bőgtem amikor ez a dal felcsendült a Hannah Montana utolsó részében. Másodszor pedig olyan története van ennek a dalnak is a számomra, ami sokat jelent.

21:A favorite song with a person’s name in the title - Egy kedvenc dalod, aminek név van a címében
Fall Out Boy - Uma Thurman
Visszatérünk a FOB-hoz. Nem volt kétség, hogy ezt rakom be. Nagyon szeretem ezt a dalukat is. Mondjuk az albumról szinte mindről elmondhatom ezt. 

22:A song that moves you forward - Egy dal, ami előrébb visz
Demi Lovato - Skyscraper
Imádom Demi hangját, a dalait és a személyiségét is, ez a dal pedig...előrébb visz.

23:A song that you think everybody should listen to - Egy dal, amit szerinted mindenkinek hallgatnia kellene

The Clash - Should I stay or should i go
Ismét egy régebbi dal, de komolyan ezt tényleg mindenkinek hallgatnia kell és imádnia. Hogy lehetne ezt nem szeretni? Ha a popot szereted, akkor azért szeresd meg ha a rockot akkor pedig azért. Rap rész és a többi nem nagyon van benne, de ha csak ez az egy dal, amit meghallgattok egész életetekben, akkor már gazdagok vagytok. 

24:A song by a band you wish were still together - Egy dal, egy bandától, akiket szeretnél hogy továbbra is együtt legyenek
Jonas Brothers
Nem tudom mennyire számít bandának, de ők az egyetlenek akik feloszlottak és szerettem. Szerencsére. Amikor pár évvel ezelőtt volt egy daluk, a Pom poms akkor felmerült hogy újra együtt lesznek, de végül nem lett belőle semmi. Sajnos. Pedig tényleg nagyon szerettem őket. De szomorkodásra nincs nagy okom hiszen Joenak ott van a DNCE Nick pedig mostanában hihetetlen dalokat mutat be. Sajnos Kevinről nem hallok sokat, de ez érthető. Ő inkább a családjával van. 

25:A song by an artist no longer living - Egy dal, egy előadótól aki már nem él
Michael Jackson - Billie Jean
Michael Jackson sokaknak példaképe és sokaknak kedvenc énekese. Én is nagyon szerettem - és még mindig szeretem - őt. Így nem volt kérdés, hogy az egyik legnépszerűbb dalt rakom ide be. Mondjuk melyik nem lett siker?!

26:A song that makes you want to fall in love - Egy dal, amitől szerelmes akarsz lenni
One Republic - If I lose myself
Ismét egy One republic dal. Talán a második "lassú" dal amit úgy igazán megszerettem (előtte a Something i need van). Nagyon jó. 

27:A song that breaks your heart - Egy dal, ami összetöri a szívedet

Taylor Swift - I knew you were trouble
Megint Taylor Swift. Hiszen már túl rég volt. Mindenesetre ide tökéletes ez a zene. Legalábbis számomra. 

28:A song by an artist with a voice that you love - Egy dal, egy olyan előadótól akinek imádod a hangját

Bruno Mars - Just the way you are
Mostmár csak ismételni tudom magam. Megint Bruno, de hogy lehet nem szeretni ezt a gyönyörű hangot? Ha valaki képes erre, akkor szóljon. Köszönöm. 

29:A song that you remember from your childhood - Egy dal, ami a gyerekkorodra emlékeztet

Balu kapitány
Jó ez ide? Mindegy. Imádtam a Balu kapitányt kicsi koromban. A mostani gyerekeknek is azt kellene néznie.

30:A song that reminds you of yourself - Egy dal, ami magadra emlékeztet
David Guetta - Dangerous
Jó, ezzel kicsit csalok. Igazából csak a "dangerous" szó az, ami magamra emlékeztet, hiszen veszélyes velem egy légtérben lenni.

Ez lett volna a mai, egyáltalán nem rövid bejegyzés. Remélem ezáltal sikerült egy kicsit jobban megismernetek engem és megszeretitek az én kedvenc dalaimat. Nagyon vártam már ezt a bejegyzést. Kíváncsi voltam, hogy mit tudok kihozni belőle, mert tényleg volt néhány kérdés ahol igazán el kellett gondolkoznom. 

Zenékben gazdag napot!:) 
         XOXO


(Következő bejegyzés: 2016. április 4.) 


Forrás: tumblr.com, youtube.com           

You Might Also Like

5 megjegyzés

  1. De jó ez a TAG! :) Én is töltöttem ki régebben egy hasonló zenés tag-et, bár az rövidebb sokkal, csak 10 kérdés (ha gondold kukkants be és nézd meg). Egyébként nagyon sok ponton hevesen bólogattam, vannak átfedések a zenei ízlésünkben. :D Fel is iratkoztam, nagyon tetszik az egész blog. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönök mindent. Megnéztem én is blogodat és feliratkoztam. Jó volt végre látni egy másik hasonló blogot mint az enyém. Ha gondolod valamikor töltsd ki te is a TAG-et szívesen megnézném a te válaszaidat is, mert ahogy néztem az albumajánlóidat csak olyanok vannak amiket imádok :)

      Törlés
    2. Mindenképpen kitöltöm a közeljövőben, köszönöm. :)

      Törlés
  2. Sokkal nehezebb volt kitölteni, mint gondoltam. :) Jó sokáig ott csücsült a piszkozatok közt, mert volt amire több dal is beugrott, aztán jó nehéz volt a választás... de végre elkészült nálam is. :) Még mindig imádom ezt a tag-et. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnéztem és egy csomó helyen IGEN-nel kiáltottam fel. Kb 90 %-ban imádtam azokat,amiket írtál. Örülök, hogy te is kitöltötted, és örülök, hogy végre van új bejegyzés. Már nagyon vártam. Egyébként írtam egy e-mailt is ;)

      Törlés