Csináld magad adventi kalendárium BLOGMAS #2

Sziasztok!



Gondolom sokatok kezd kinőni a szokásos csokis adventi kalendáriumokból, vagy ha nem is, de szívesebben nyitogatnátok december minden napján valami más fajta kalendáriumot. Ma erre hoztam nektek el néhány ötletet, szóval ha kíváncsiak vagytok, olvassatok tovább.




Először is szeretném leszögezni, hogy ezek nem az én ötleteim, nem az én kezem munkája, csupán csak az interneten  találtam és úgy gondoltam, hogy megmutatom nektek, ha lenne kedvetek elkészíteni. A forrást kivételesen nem a bejegyzés végén írom le, hanem a kép alá, valamint ha a képre rákattintotok, akkor azonnal a forrás oldalára ugrik. 


#1
WC papír guriga házikó
Forrás: http://indulgy.com/

Szerintem köztudott, hogy WC papír gurigából, vagy kéztörlő gurigából szinte bármit lehet csinálni. Ilyen ez a házikó is. Nincs más dolgod, mint összegyűjteni 25 db ilyen kis gurigát, ebből 24-nek csinálni egy fedőlapot rajta a számokkal. Egy vastagabb kartonpapírból kivágni egy tetőt. Valamint a maradék 1 gurigát felragasztani a tetőre kéménynek, ebbe pedig a realisztikusabb hatás érdekében rakj egy papír zsebkendőt, és már füstöl is a kémény. Ha szeretnétek le is festhetitek, személy szerint nekem úgy jobban tetszik, de natúran hagyva is nagyon mutatós tud lenni. 

#2
Muffin sütő kalendárium
With its 24 openings, a mini-muffin pan makes a perfect base for a treat-filled Advent calendar. Because the numbered coverings are held on by magnets, you'll be able to bake with the pan again after Christmas:
Forrás: http://www.parents.com/

Gondolom a legtöbb háztartásban megtalálható legalább 1 db muffin sütő. Ha így van, akkor már meg is van az alapanyag az idei kalendáriumhoz. Nincs más dolgod, mint papírból kicsit nagyobb köröket kivágni, mint amekkora a sütőforma, ezeket megszámozni. A kis formákba 1-2 ajándékot elrejteni, leragasztani (ajánlatosabb kétoldalú ragasztóval, hogy ez után még a sütőt nyugodtan lehessen használni) És már kész is vagy ezzel az egyszerű, gyors, de mutatós visszaszámláló táblácskával. 

#3
Rudolf vödör
Forrás:  http://balancinghome.com/

Szintén egy nagyon költséghatékony módszer egy nagyon egyedi és nagyon cuki kalendáriumhoz. Egyedül 24 darab papír pohárra lesz szükséged, mozgó szemekre és piros pompomokra. Ha papír poharat nem találsz, vagy pont barnát nem, akkor színes papírból gyorsan ki lehet vágni az alapot, valamint pompomokat is könnyű fonálból készíteni. Ezeken kívül már csak egy hosszú madzagra lesz szükséged, valamint szép szalagra, amivel felakasztod őket. 

#4
Rudolf agancsa
Instructions for this DIY Reindeer Advent Calendar. Cute!                                                                                                                                                                                 More:

Forrás: https://www.etsy.com

Bár ez eredetileg nem egy csináld magad ötlet, mégis úgy gondolom nagyon egyszerűen el lehet készíteni otthon is. Én egy kisebb változtatást végeznék rajta, mert nem raknál alulra a számokat. Annyit tennék, hogy valamilyen anyagból kivágom Rudolf fejét az agancsával együtt (minél nagyobb és terebélyesebb annál jobb) és ezt felraknám a falra. A kis ajándékocskáknak pedig szintén anyagdarabból csinálnék kis tasakot és azt akasztanám fel az agancsra. Az biztos, hogy nem 2 perc, de szerintem határozottan megéri a plusz munkát.

#5
Karácsonyfa
Glam up your walls for the holidays with this festive Christmas advent calendar.:
Forrás: http://www.brit.co/

Végül de nem utolsó sorban pedig jöhet az ami talán kicsit drágább, de szerintem még ez sem annyira vészes. Nincs más dolgod mint venni közepes méretű papírdobozokat, vagy ha van időd akkor elkészíted te magad. Valami aranyos csomagolópapírral befedni őket külön külön majd egy szép masnival és a számmal kidíszíteni. Ne felejtsd el előtte belerakni az ajándékot! Ezután kétoldalú ragasztóval, vagy hasonló erősebb ragasztóval karácsonyfa formát képezve felteheted a falra és nem csak nagyszerű kalendárium de tökéletes dekoráció is. 



Remélem tetszett nektek a mai bejegyzés, és elkészítitek valamelyik ötletet. Ha igen, akkor mindenképpen írjátok meg hogy sikerült, vagy küldjetek nekem képet. 

Jó karácsonyi várakozást!
       XOXO

(Következő bejegyzés: 2016. december 3.) 


You Might Also Like

0 megjegyzés