Miért hallgassunk zenét

Sziasztok! 


A mai bejegyzésben 5 olyan dolgot gyűjtöttem össze, ami miatt megéri zenét hallgatni. Főleg az előnyeiről lesz szó, és miben is segít nekünk néhány dal, legyen az bármilyen stílusú, gyorsaságú.




#1
Megnyugtat


Valljuk be, vannak olyan napok/időszakok amikor stresszesek vagyunk, amikor úgy érezzük minden a feje tetejére állt. Folyamatosan csak dolgozunk és nincs időnk semmire. Ilyenkor nagyon hasznos lehet zenét hallgatni. Hiszen ha szomorúak vagyunk, akkor is meg tud nyugtatni akár egy lassú akár egy gyors dal. De ha 2 stresszelés között szánunk fél órát, vagy akár 10 percet arra, hogy meghallgassuk néhány kedvenc dalunkat, akkor utána már egy kicsit minden egyszerűbbnek tűnhet. De talán még jobb, ha valami meditáló dallamot indítasz el. Ráadásul ettől függetlenül bármit csinálhatsz közben, például ehetsz néhány finomságot. Így a vitaminok segítségével is megnyugszol egy kicsit. 


#2
Felvidít

Az előbb volt szó a sírásról. Nekem ha rossz kedvem van mindig zenét hallgatok. Főleg olyanokat, amik a boldogságról, az élet szeretetéről és egyéb pozitív dolgokról szólnak. Vagy nem kell hogy arról szóljon, elég ha a hangzása olyan, akkor már tuti siker. Hidd el, meghallgatsz 2-3 ilyen zenét, és azonnal elfelejted mi miatt szomorkodtál. Ha nem tudod milyen dalt hallgass ilyenkor, akkor nézd meg ezt a korábbi bejegyzésemet, ahol 10 olyan dalt gyűjtöttem össze ami felvidít.

#3
Segít koncentrálni 

Itt főleg a klasszikus zenére gondolok. Szerintem számtalanszor hallottátok már azt, hogy hogyha klasszikus zenével tanulsz, vagy olyannak amelynek nincs szövege csak egy egyszerű dallama, azzal növeled a koncentráció képességedet, és könnyebben tanulsz meg bármit. Sajnos ezt nem tudom személy szerint tanúsítani, hiszen én képtelen vagyok zenével tanulni. Legyen az klasszikus, vagy pop, vagy akármilyen. de vannak ismerőseim akiknek bevált, szóval ha nem feltétlen igényled a teljes csendet tanuláskor, vagy munka közben, akkor próbáld meg zenével. De arra figyelj oda, hogy tényleg ne olyan zene legyen amit ismersz, mert akkor hajlamos vagy arra, hogy elkezded énekelni, esetleg táncolni rá. 


#4
Segít edzeni

A tegnapi bejegyzésemben már írtam, hogy egy igazi zeneszeretőnek minden alkalomra van egy jó lejátszási listája. Ilyen az edzés is. Ha alapjában nem szeretsz sportolni, és a hátad közepére sem kívánod az egész dolgot, de mégis szeretnél változtatni, akkor próbáld meg zenével. Hidd el, így még jobb és élvezetesebb is lesz a zene. Vagy nem feltétlen csak az edzésről lehet itt szó. Gondoljunk a táncra. Elengedhetetlen mellőle a zene.


#5
Bele tudod képzelni magad

Az utolsó pedig az, hogy némelyik zenét olyannak érzed, mintha rólad írták volna. Azért az évek alatt már egy jó pár zene összegyűlt. Biztosan van néhány olyan ami a te problémádról, vagy nézzük pozitívan a dolgot örömödről szól. Ilyenkor pedig úgy érzed, mintha egy-egy dalszöveget te írtál volna, vagy rólad írták volna meg. Keresgélj! Nem csak a legfrissebb dalok között. Sőt! Inkább a régebbiekben keresgélj, hidd el, nagy kincsekre fogsz bukkanni. 
Egyébként, gondolkozok ilyen típusú bejegyzésen, hogy bizonyos hangulatokhoz, eseményekhez stb társítok egy pár zenét, mint a felvidító zenék bejegyzésem. Ha lenne rá igény akkor azt jelezzétek nekem és mindenféleképpen írni fogok egy ilyen posztot. 



Ez lett volna az az 5 ok, ami miatt muszáj zenét hallgatni, amilyen sűrűn csak lehet. Ahogy láthatod néhány összefügg egy kicsit és egymás következményei, de szerintem rengeteg független ok van még, ami miatt jó zenét hallgatni. Te miért szereted a zenét? Milyen alkalmakkor van az, hogy már csak egy egy dalhoz tudsz fordulni? 

Zenékben gazdag napot!:) 
         XOXO


(Következő bejegyzés: 2016. augusztus 7.) 


Eddigi szülinapos bejegyzések:

You Might Also Like

0 megjegyzés