A legjobb karácsonyi pudding recept BLGOMAS #7

Sziasztok!




Angliában már szokássá vált, hogy minden karácsonykor megtalálható az asztalon a karácsonyi pudding. Nálunk ez még nem annyira népszerű, de igazából nem is kell átvenni ezt a hagyományt. Ennek ellenére, ma egy ilyen pudding receptet hoztam el nektek, tehát ha kíváncsiak vagytok, olvassatok tovább.



A recept természetesen nem tőlem származik, csak egy angol oldalról fordítom le. A forrást a bejegyzés végén megtaláljátok. 

Hozzávalók:

  • ~85 g mazsola
  • ~85 g datolya 
  • ~80 g zsemlemorzsa
  • ~128 g liszt
  • ~115 g vaj
  • ~128 g cukor
  • mogyoró, mandula, dió (amelyiket szeretnétek, vagy van otthon, nem muszáj mindet) 
  • ~8 g őrölt fahéj
  • ~8 g fűszer (pl őrölt szerecsendió és ezekhez hasonló) 
  • ~240 ml tej
  • ~1 nagy tojás
( mivel a recept nem grammos adaglást ír, ezért ezek az átváltások csak viszonylagos értékek. Arra azért figyeljetek, hogy ne legyen túl lágy vagy túl kemény az alap) 

7-cup Christmas pudding


Elkészítés:

  1.  A puddinghoz keverjétek össze a mazsolát a datolyát, a lisztet, a vajat és a cukrot és a zsemlemorzsát, valamint ha raktok bele, akkor a mogyorót és társait a fűszerekkel. Ehhez adjátok hozzá a tejet és a tojást. Tipp: A tejet ne egyszerre rakjátok bele, mert lehet hogy a végeredmény túl folyós lesz. Ha ez kész, keverjétek össze, rakjátok bele egy kivajazott pudding formába.
  2. Fedd be dupla réteg vajazott fóliával, és csinálj a közepébe egy kis gyűrődést, hogy a puding képes legyen emelkedni. Ezt a fóliát kösd rá a tetejére jó erősen, majd rakd bele egy nagy lábasba, A lábas akkora legyen, hogy tudj még belerakni vizet forrni. Ebben a forró vízben "főzd" a pudingot kb 3/4 órán át. Néha azért nézd meg hogy áll. Ha készen van, egyből tudni fogod.
  3. A tetejére a szószhoz rakj egy serpenyőbe 85g vajat, 100 g cukrot, 200ml tejszínt és egy kiskanál vanília aromát, majd óvatosan forrald fel (nem kell nagyon) folyamatos kevergetés mellett. Hagyjuk hogy a buborékok eltűnjenek. Ez kb 2-3 perc, majd ha a cukor teljesen eltűnt vedd le a gázról és öntsd rá ezt a caramellás masszát a puding tetejére.

Ez lett volna a puding receptje. Aláírom nem a legegyszerűbb és nem is a leggyorsabban elkészíthető süti a világon, de egy próbát megér. Mondjuk ne pont karácsony napján próbáljátok ki. Sajnos nekem még nincs tapasztalatom ezzel a recepttel kapcsolatban, de hétvégére tervezem elkészíteni, majd informállak titeket róla hogyan sikerült. 


Remélem a nehézségei ellenére kipróbáljátok. 

Jó karácsonyi várakozást!:) 
          XOXO


(Következő bejegyzés: 2016. december 8.) 


Forrás: bbcgoodfood.com



Szeretnél látni a blogon egy általad írt bejegyzést? Légy vendégíró! A részletekért olvasd el a bejegyzést. 


You Might Also Like

0 megjegyzés